Pannenkoekjes met Maple Syrup

Pannenkoekjes met Maple Syrup

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • een snufje zout
  • ½ dl karnemelk
  • ¾ dl koud water
  • 3 grote losgeklopte eieren
  • 110 gram reuzel
  • 1 fles pure Maple Syrup

Instructies

  • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Klop de karnemelk en het water in een kan en giet dit mengsel al roerend in het kuiltje, zodat bij ieder scheutje een beetje meer bloem wordt opgenomen.
  • Roer er vervolgens beetje bij beetje de eieren door tot een glad beslag ontstaat.
  • Verwarm op middelhoog vuur een grote zware koekenpan, doe er ± 25 gr reuzel in en verhit die.
  • Schep dan per pannenkoek 1 lepel beslag in de pan.
  • Bak 2-3 pannenkoeken tegelijk.
  • Na ± 45 seconden zullen ze aan één kant goudbruin zijn, draai ze dan met een vork of spatel voorzichtig om en bak de andere kant ook ± 45 seconden.
  • De pannenkoekjes zullen dan opgeblazen zijn als een soufflé.
  • Herhaal dit met de rest van het beslag en zorg dat er steeds 5 mm vet in de pan staat.
  • Serveer de pannenkoekjes direct met Maple Syrup erover geschonken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken