Pannenkoekjes met Verse Cranberrycompote
Ingrediënten
- 100 g suiker
- ½ theelepel kaneel
- 250 g cranberry's
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei losgeklopt
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- Poedersuiker
Instructies
- Breng in een steelpan de suiker, kaneel en 50 ml water aan de kook.
- Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe.
- Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot de cranberry's openbarsten.
- Laat de cranberrycompote afkoelen.
- Roer een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel, ei, vanillesuiker en melk.
- Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoeken tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten.
- Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoeken.
- Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
- Schep de cranberrycompote erop of serveer die apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Je kunt de pannenkoekjes de avond van tevoren al maken. De ochtend zelf kun je ze dan afgedekt in de magnetron 1-2 minuten verwarmen op half vermogen.Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g