Pannenkoekpuntjes

Pannenkoekpuntjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 5 dl melk
  • 3 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 eetlepel(s) verse tijmblaadjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 2 uien in ringen
  • 4 to maten in partjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 1 zak panklare spinazie à 300 g
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de bloem in een kom en schenk de helft van de melk erbij.
  • Klop tot een glad beslag en meng de eieren en rest van de melk erdoor.
  • Roer de kaas, de tijm en peper en zout naar smaak door het beslag.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui goudbruin.
  • Voeg de tomaat en de courgette toe en bak 5 minuten mee.
  • Doe de spinazie in 2-3 porties bij de groenten en laat op hoog vuur slinken en het vocht verdampen.
  • Breng de groenten op smaak met peper en zout en schep de helft van de groenten uit de pan.
  • Verdeel de helft van het beslag over de groenten in de pan en bak de pannenkoek aan allebei de kanten goudbruin en gaar.
  • Bak in de resterende olie met de rest van de groenten en het beslag nog een 2e grote pannenkoek.
  • Snijd de pannenkoek in punten en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met knoflooksaus.
Wijnadvies: Huiswijn, Ribera del Guadiana, rosé, Spanje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Pannenkoeken