Pannenkoekpuntjes
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 5 dl melk
- 3 eieren
- 100 g geraspte kaas
- 2 eetlepel(s) verse tijmblaadjes
- 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 2 uien in ringen
- 4 to maten in partjes
- 1 courgette in plakjes
- 1 zak panklare spinazie à 300 g
- peper
- zout
Instructies
- Doe de bloem in een kom en schenk de helft van de melk erbij.
- Klop tot een glad beslag en meng de eieren en rest van de melk erdoor.
- Roer de kaas, de tijm en peper en zout naar smaak door het beslag.
- Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui goudbruin.
- Voeg de tomaat en de courgette toe en bak 5 minuten mee.
- Doe de spinazie in 2-3 porties bij de groenten en laat op hoog vuur slinken en het vocht verdampen.
- Breng de groenten op smaak met peper en zout en schep de helft van de groenten uit de pan.
- Verdeel de helft van het beslag over de groenten in de pan en bak de pannenkoek aan allebei de kanten goudbruin en gaar.
- Bak in de resterende olie met de rest van de groenten en het beslag nog een 2e grote pannenkoek.
- Snijd de pannenkoek in punten en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knoflooksaus.
Wijnadvies: Huiswijn, Ribera del Guadiana, rosé, Spanje