Pannenkoekrol met spinazie

Porties: 8 x3 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 75 gr tarwemeel
  • 75 gr maïsmeel
  • 200 ml melk
  • 100 ml water
  • 1 tl olie
  • peper
  • zout
  • chilipoeder
  • VULLING:
  • 450 gr diepvries bladspinazie
  • 125 gr feta
  • 3 gedroogde tomaatjes op olie
  • 2 el pesto
  • 2 takjes basilicum verse
  • peper
  • zout

Instructies

  • Klop de eieren los met een beetje zout, peper en chilipoeder.
  • Doe beide meelsoorten bij het ei.
  • Roer met een garde goed door.
  • Voeg langzaam al roerende de melk en het water toe.
  • Klop de olie erdoor.
  • Bak lekkere dunne goudbruine pannenkoeken of gebruik kant-en-klare pannenkoeken.
  • Laat de spinazie ontdooien en daarna in een vergiet uitlekken.
  • Verkruimel de feta.
  • Snijd de tomaatjes fijn.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Meng de feta, tomaatjes, pesto, basilicum en peper & zout door de spinazie.
  • Breng goed op smaak.
  • Verdeel de spinazie over de pannenkoeken en rol ze op.
  • Snijd elke pannenkoeken in drie schuine stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken / Tapas
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst