Pansis Makreel

Pansis Makreel

gestoomde en gebakken makreel
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gestoomde makreel
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 5 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 spriet sereh
  • ½ theelepel trassi
  • 1 eetlepel(s) sambal
  • 1 eetlepel(s) water
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) olie
  • citroensap of asemwater
  • suiker naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • De makreel ontgraten.
  • Fruit de fijngewreven uien en knoflook met de trassi en sambal of 5 verse gesnipperde lomboks in de olie.
  • De sereh en djeroek poeroet toevoegen.
  • Daarna de stukken makreel erbij en laten bakken onder goed omscheppen.
  • Dan de ketjap, water, citroensap en wat zout en suiker toevoegen.
  • Blijven omscheppen tot de massa droog wordt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht een dag van te voren maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië