Pappardelle met gemengde wilde paddestoelen

Pappardelle met gemengde wilde paddestoelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram paddestoelen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 gedroogde rode pepertjes fijngwreven
  • zout
  • gemalen peper
  • sap van 1/2 citroen
  • 450 gram pappardelle
  • handje geraspte parmezaan
  • handje peterselie
  • 50 gram boter

Instructies

  • Paddestoelen schoonmaken en in dunne plakken.
  • Scheur de cantharellen in tweeën.
  • Giet de olie in een zeer hete pan en bak de paddestoelen vlot op een hoog vuur.
  • Paar keer omhusslen en doe er dan de knoflook, de pepertjes en snufje zout op.
  • Zout haalt het aroma van de paddestoelen omhoog!
  • 4 tot 5 minuten op hoog vuur bakken en regelmatig husselen.
  • Vuur uit en citroensap toevoegen.
  • Husselen en peper en zout naar smaak.
  • Intussen heb je de pasta gekookt en schud die met de paddestoelen, de kaas de peterselie en de boter door elkaar.
  • Tot slot nogwat peterselie en parmezaan bovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch