Paprika champignonsoep met sandwich
Snel te maken.
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 1 voorgebakken ciabatta 250 g
- 1 groene paprika
- ½ duopakje gerookte spekblokjes à 250 g
- 1 pakje champignonsoep 115 g
- ½ potje tomatentapenade à 140 g
- 1 zakje rucolasla 30 g
- 75 g achterham in plakken, vleeswaren
- 3 eetlepel(s) slagroom
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5 en ciabatta afbakken volgens gebruiksaanwijzing.
- Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
- In soeppan spekblokjes in ca. 3 minuten uitbakken.
- Paprika erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken.
- Pakje soep toevoegen en al roerend met garde 1½ l koud water erbij schenken.
- Soep al roerend aan de kook brengen, met deksel schuin op pan ca. 5 minuten laten doorkoken (af en toe roeren).
- Intussen ciabatta opensnijden, besmeren met tapenade en onderste helft beleggen met rucola en ham.
- Bovenkant er weer opleggen en in ciabatta 4 punten snijden.
- Room door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper.