Paprika Gevuld met Chorizo en Mozzarella

Een rustieke houten tafel met een prachtig gepresenteerd gerecht van Spaanse gevulde paprika's met chorizo en gesmolten mozzarella. De paprikahelften zijn gevuld met een smaakvol mengsel van gebakken uien, chorizo en kruiden, afgetopt met goudbruine, smeuïge mozzarella en gegarneerd met een takje verse basilicum.

Paprika Gevuld met Chorizo en Mozzarella

Gevulde paprika's met chorizo en mozzarella, een smaakvol en eenvoudig Spaans gerecht.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 mozzarella
  • 1 paprika rood of geel
  • 150 g chorizo
  • 2 uien
  • 2 el basilicum diepvries
  • Zout

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten, kook ze ± 5 minuten in water met zout en laat uitlekken.
  • Snijd de mozzarella en chorizo in stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 2 minuten.
  • Voeg de chorizo toe en bak ± 3 minuten mee.
  • Schep de mozzarella en basilicum erdoor.
  • Vul de paprikahelften met het mengsel en zet in een wijde schaal.
  • Laat in de oven ± 10 minuten door en door heet worden.
  • Geef er gierstpilav bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gierstpilav of rijst.
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja of een Tempranillo.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje