Paprika Gevuld met Chorizo en Mozzarella
Gevulde paprika's met chorizo en mozzarella, een smaakvol en eenvoudig Spaans gerecht.
Equipment
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 mozzarella
- 1 paprika rood of geel
- 150 g chorizo
- 2 uien
- 2 el basilicum diepvries
- Zout
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten, kook ze ± 5 minuten in water met zout en laat uitlekken.
- Snijd de mozzarella en chorizo in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 2 minuten.
- Voeg de chorizo toe en bak ± 3 minuten mee.
- Schep de mozzarella en basilicum erdoor.
- Vul de paprikahelften met het mengsel en zet in een wijde schaal.
- Laat in de oven ± 10 minuten door en door heet worden.
- Geef er gierstpilav bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gierstpilav of rijst.
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja of een Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g