Paprikasoep met aubergine
Snel te maken.
Ingrediënten
- 2 aubergines ca. 500 g
- 3 eetlepel olijfolie
- 1 doosje(s) Italiaanse kruiden diepvries 50 g
- 1 pot paprika's hele geroosterde 465 g
- 1 pak gezeefde tomaten 500 g
- 2 tabletten groentebouillon
- 1 beker fetablokjes kaas 200 g
- 4 meergranenpistolets
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Aubergines schoonmaken, in lange repen snijden en op bakplaat leggen.
- Besprenkelen met zout en helft van olie.
- Auberginerepen ca. 15 minuten roosteren.
- Rest van olie verhitten in soeppan.
- Kruiden en helft van paprika's ca. 1 minuut bakken.
- Gezeefde tomaten toevoegen en geheel pureren.
- Bouillontabletten en 200 ml water toevoegen.
- Soep zacht laten koken.
- Rest van paprika's in blokjes snijden.
- Auberginerepen in blokjes snijden.
- Groenteblokjes door soep roeren.
- Soep pittig op smaak brengen met zout en peper.
- Fetablokjes verkruimelen.
- Helft van kaas in soep laten smelten.
- Soep serveren in grote kommen, met pistolets.
- Rest van kaas erover strooien.