Paprikasoep met aubergine

Paprikasoep met aubergine

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines ca. 500 g
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 doosje(s) Italiaanse kruiden diepvries 50 g
  • 1 pot paprika's hele geroosterde 465 g
  • 1 pak gezeefde tomaten 500 g
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 1 beker fetablokjes kaas 200 g
  • 4 meergranenpistolets

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Aubergines schoonmaken, in lange repen snijden en op bakplaat leggen.
  • Besprenkelen met zout en helft van olie.
  • Auberginerepen ca. 15 minuten roosteren.
  • Rest van olie verhitten in soeppan.
  • Kruiden en helft van paprika's ca. 1 minuut bakken.
  • Gezeefde tomaten toevoegen en geheel pureren.
  • Bouillontabletten en 200 ml water toevoegen.
  • Soep zacht laten koken.
  • Rest van paprika's in blokjes snijden.
  • Auberginerepen in blokjes snijden.
  • Groenteblokjes door soep roeren.
  • Soep pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Fetablokjes verkruimelen.
  • Helft van kaas in soep laten smelten.
  • Soep serveren in grote kommen, met pistolets.
  • Rest van kaas erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch