Parelhoenfilet met Champignonroomsaus en Spinazie
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
- Kleine steelpan
Ingrediënten
- 250 g kastanjechampignons
- 2 sjalotten
- 50 g roomboter
- 100 ml witte wijn
- 125 ml crème fraîche
- 2 parelhoenfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 g panklare spinazie
Instructies
- Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
- Snijd de champignonhoedjes in piepkleine blokjes.
- Pel en snipper de sjalotten zeer fijn.
- Verhit in een kleine steelpan 1 eetlepel boter en fruit hierin kort de sjalot.
- Voeg vervolgens de champignonblokjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee.
- Schenk de witte wijn erbij en verwarm dit 5 minuten zachtjes.
- Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plek.
- Laat de parelhoenfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Bestrijk de parelhoenfilets met olie en bestrooi met zout en peper.
- Bak de parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Verwarm intussen de champignonsaus zachtjes opnieuw.
- Smelt in een wok de rest van de boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
- Laat de parelhoenfilets 1 minuut op een snijplank rusten en snijd ze dan schuin in dunne plakjes.
- Verdeel de uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden.
- Rangschik de plakjes parelhoen erop en schenk de champignonsaus erover en ernaast.
- Maal een beetje peper over de saus en langs de rand van het bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium tot volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 455 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 34 g | Vet: 30 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g