Parelhoenfilet met Champignonroomsaus en Spinazie

Parelhoenfilet met Champignonroomsaus en Spinazie

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • Kleine steelpan

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 sjalotten
  • 50 g roomboter
  • 100 ml witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 parelhoenfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g panklare spinazie

Instructies

  • Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de champignonhoedjes in piepkleine blokjes.
  • Pel en snipper de sjalotten zeer fijn.
  • Verhit in een kleine steelpan 1 eetlepel boter en fruit hierin kort de sjalot.
  • Voeg vervolgens de champignonblokjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee.
  • Schenk de witte wijn erbij en verwarm dit 5 minuten zachtjes.
  • Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plek.
  • Laat de parelhoenfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Bestrijk de parelhoenfilets met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
  • Verwarm intussen de champignonsaus zachtjes opnieuw.
  • Smelt in een wok de rest van de boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
  • Laat de parelhoenfilets 1 minuut op een snijplank rusten en snijd ze dan schuin in dunne plakjes.
  • Verdeel de uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden.
  • Rangschik de plakjes parelhoen erop en schenk de champignonsaus erover en ernaast.
  • Maal een beetje peper over de saus en langs de rand van het bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een medium tot volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 455 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 34 g | Vet: 30 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal