Parfait au café et au sucre brun

Parfait au café et au sucre brun

(parfait met koffie en bruine suiker)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g bruine suiker
  • 3 deciliter room
  • ¾ deciliter water
  • slagroom voor garnering
  • 25 g oploskoffie
  • 4 eierdooiers
  • suiker voor de slagroom

Instructies

  • Breng het water aan de kook en voeg de oploskoffie toe.
  • Roer de eierdooiers met de bruine suiker au bain marie tot het mengsel ± 70ºC is.
  • Roer vervolgens het eimengsel koud en voeg de afgekoelde koffie toe.
  • Klop de room stijf en spatel ze onder het mengsel.
  • Schep de massa in een vorm en laat in de vriezer opstijven.
  • Vlak voor sereveren de parfait uit de vorm halen en in plakken snijden.
  • Garneren met slagroom en betsrooien met bruine suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht