Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Parfait au café et au sucre brun
(parfait met koffie en bruine suiker)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Ingrediënten
▢
100
g
bruine suiker
▢
3
deciliter
room
▢
¾
deciliter
water
▢
slagroom
voor garnering
▢
25
g
oploskoffie
▢
4
eierdooiers
▢
suiker
voor de slagroom
Instructies
Breng het water aan de kook en voeg de oploskoffie toe.
Roer de eierdooiers met de bruine suiker au bain marie tot het mengsel ± 70ºC is.
Roer vervolgens het eimengsel koud en voeg de afgekoelde koffie toe.
Klop de room stijf en spatel ze onder het mengsel.
Schep de massa in een vorm en laat in de vriezer opstijven.
Vlak voor sereveren de parfait uit de vorm halen en in plakken snijden.
Garneren met slagroom en betsrooien met bruine suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht