Parfait van kippenlevertjes
Allerhande 2002
Equipment
- grill
- patévorm of schaaltje inhoud ca. 0,5 liter
Ingredients
- 1 theelepel kippenbouillon vloeibare
- 250 g kippenlevertjes
- 3 tenen knoflook
- 75 g gezouten boter
- 1 eetlepel armagnac of cognac (slijter)
- zout
- peper versgemalen
- 2 takjes oregano verse
- 2 voorgebakken ciabatta's met walnoten koeling
- 1 theelepel olijfolie om in te vetten
Instructions
- In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen.
- Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
- Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Boter in stukjes snijden en toevoegen.
- Tot gladde, luchtige puree mengen.
- Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen.
- Bovenkant gladstrijken.
- Blaadjes van takjes oregano plukken.
- Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano.
- Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Broodjes schuin in lange, dunne plakjes snijden.
- Sneetjes op grillrooster ca. 10 cm onder hete grill in 2 à 3 minuten goudbruin roosteren halverwege keren.
- Patévorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.