Parfait van sinaasappellikeur met sinaasappelsaus

Parfait van sinaasappellikeur met sinaasappelsaus

Parfait van sinaasappellikeur met sinaasappelsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de parfait:

  • 2 ei
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • sinaasappellikeur

Voor de saus:

  • 3 sinaasappels
  • citroensap
  • suiker
  • maizena
  • water

Garnering:

  • nougatine

Instructies

  • Neem drie kommen en splits de eieren: doe de eidooiers in de eerste kom, de slagroom in de tweede kom en de eiwitten in de derde kom. 
  • Verdeel de suiker over de drie kommen.
  • Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig, klop de slagroom lobbig en klop de eiwitten stijf. 
  • Roer het eidooiermengsel door het slagroommengsel en voeg daarna een borrelglaasje sinaasappellikeur toe. 
  • Spatel de eiwitten door dat mengsel. 
  • Verdeel het over 4 siliconen vormpjes en zet ze 1 nacht in de diepvries.
  • Pers 2,5 sinaasappels uit en maak dit warm. 
  • Voeg citroensap en suiker naar smaak toe terwijl je goed roert. 
  • Meng in een bakje wat maizena met water. 
  • Als de saus warm is, voeg je het maizenapapje toe en laat terwijl je goed roert, de saus nog even koken. 
  • Daarna laten afkoelen.
  • Schil de halve sinaasappel en snijd de partjes eruit. 
  • Doe de koude sinaasappelsaus in een spuitzakje. 
  • Haal de parfait voorzichtig uit de vormpjes en leg op een bordje. Leg 1 sinaasappelschijfje op elk ijsje en spuit de saus naast de parfait. 
  • Tot slot strooi je er wat nougatine overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht