Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de parfait:
- 2 ei
- 125 ml slagroom
- 50 gram suiker
- sinaasappellikeur
Voor de saus:
- 3 sinaasappels
- citroensap
- suiker
- maizena
- water
Garnering:
- nougatine
Instructies
- Neem drie kommen en splits de eieren: doe de eidooiers in de eerste kom, de slagroom in de tweede kom en de eiwitten in de derde kom.
- Verdeel de suiker over de drie kommen.
- Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig, klop de slagroom lobbig en klop de eiwitten stijf.
- Roer het eidooiermengsel door het slagroommengsel en voeg daarna een borrelglaasje sinaasappellikeur toe.
- Spatel de eiwitten door dat mengsel.
- Verdeel het over 4 siliconen vormpjes en zet ze 1 nacht in de diepvries.
- Pers 2,5 sinaasappels uit en maak dit warm.
- Voeg citroensap en suiker naar smaak toe terwijl je goed roert.
- Meng in een bakje wat maizena met water.
- Als de saus warm is, voeg je het maizenapapje toe en laat terwijl je goed roert, de saus nog even koken.
- Daarna laten afkoelen.
- Schil de halve sinaasappel en snijd de partjes eruit.
- Doe de koude sinaasappelsaus in een spuitzakje.
- Haal de parfait voorzichtig uit de vormpjes en leg op een bordje. Leg 1 sinaasappelschijfje op elk ijsje en spuit de saus naast de parfait.
- Tot slot strooi je er wat nougatine overheen.