Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Parfait van sinaasappellikeur met sinaasappelsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de parfait:
▢
2
ei
▢
125
ml
slagroom
▢
50
gram
suiker
▢
sinaasappellikeur
Voor de saus:
▢
3
sinaasappels
▢
citroensap
▢
suiker
▢
maizena
▢
water
Garnering:
▢
nougatine
Instructies
Neem drie kommen en splits de eieren: doe de eidooiers in de eerste kom, de slagroom in de tweede kom en de eiwitten in de derde kom.
Verdeel de suiker over de drie kommen.
Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig, klop de slagroom lobbig en klop de eiwitten stijf.
Roer het eidooiermengsel door het slagroommengsel en voeg daarna een borrelglaasje sinaasappellikeur toe.
Spatel de eiwitten door dat mengsel.
Verdeel het over 4 siliconen vormpjes en zet ze 1 nacht in de diepvries.
Pers 2,5 sinaasappels uit en maak dit warm.
Voeg citroensap en suiker naar smaak toe terwijl je goed roert.
Meng in een bakje wat maizena met water.
Als de saus warm is, voeg je het maizenapapje toe en laat terwijl je goed roert, de saus nog even koken.
Daarna laten afkoelen.
Schil de halve sinaasappel en snijd de partjes eruit.
Doe de koude sinaasappelsaus in een spuitzakje.
Haal de parfait voorzichtig uit de vormpjes en leg op een bordje. Leg 1 sinaasappelschijfje op elk ijsje en spuit de saus naast de parfait.
Tot slot strooi je er wat nougatine overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht