Parijse soezen

Parijse soezen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • dl water
  • 50 gr boter of margarine
  • 150 gr bloem
  • 30 gr maïzena
  • 5 eieren nr 3
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ l slagroom
  • 2 el suiker)
  • 2 pakjes klopvast
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250°C (hetelucht 225°C).
  • Maak het soezendeeg volgens het soezenrecept ongezoete soezen.
  • Bestrooi een bakblik met wat bloem en schep met 2 lepels 12-15 hoopjes beslag op de plaat (of gebruik een garneerspuit).
  • Bak de soezen 35 minuten.
  • Open de oven niet voordat de baktijd om is.
  • Na het bakken meteen één zijde van de soezen met een schaar openknippen, openvouwen en ze laten afkoelen.
  • Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en vul elke soes ermee.
  • Klap ze dicht en bestrooi ze eventueel rijkelijk met poedersuiker
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak