Parijse worstenbroodjes met een dipsausje van mierikswortel en ketchup

Parijse worstenbroodjes met een dipsausje van mierikswortel en ketchup

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 4 varkensworsten dunne
  • 1 eetlepel graan mosterd
  • 1 eierdooier
  • 1 snuifje zout
  • 4 eetlepels ketchup
  • 4 theelepel mierikswortel fijngeraspt of kant-en-klare pasta
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 blik croissantdeeg vers van 240 g
  • 1 dl Icetea Green

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Kleur de worstjes aan in de pan.
  • Haal het deeg uit de verpakking en scheur het langs de geperforeerde lijn los.
  • Zo bekom je verschillende driehoekjes.
  • Bestrijk het midden van de deegvelletjes met wat mosterd en schik de worstjes tegen een zijde aan.
  • Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
  • Strooi ze over de worstjes.
  • Rol het deeg dicht en schik het deeg op een ovenplaat.
  • Doreer de bovenzijde met wat eierdooier en zet 10 tot 12 minuten in de oven.
  • Meng intussen de mierikswortel en de ice-tea door de ketchup.
  • Breng op smaak met zout.
  • Schik de worstenbroodjes in een grote schaal met in het midden een potje saus.
  • Serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk