Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 12 papieren cupcakevormpjes
Ingrediënten
- 10 marshmallows minimaal
- Oranje fruittoffees bijvoorbeeld van Fruitella
- Decoratie voor de ogen: krenten of mini smarties
- 12 soesjes
- Gele smeltsnoepjes Candy Melts
- 125 gram boter
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram suiker
- 2 eetlepels melk
- 2 grote eieren
- Voor het vanille glazuur:
- 450 gram poedersuiker
- 4 eetlepels boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C (Hetelucht Plus) en plaats de papieren vormpjes in het cupcake bakblik.
- Snijd de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa.
- Voeg vervolgens de eieren en melk toe.
- Voeg daarna het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
- Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes circa 20 minuten in de oven, of tot een satéprikker er droog uitkomt.
- Plaats alle ingrediënten voor het vanille glazuur in een kom en meng tot een romig geheel.
- Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, smeer je wat glazuur op alle cupcakes.
- Plaats op de rechterhelft van de cupcake een soesje, zodat dit de kop van de eend vormt.
- Snijd de marshmallows diagonaal doormidden, zodat aan één kant een punt ontstaat.
- Plak op elke cupcake op de linkerhelft, achter de soes, één helft marshmallow met de punt naar boven.
- Dit is de staart.
- Smeer wat extra glazuur op de cupcakes rondom de kop en de staart, zodat het soesje en de marshmallow goed blijven zitten.
- Gebruik een spatel of lepeltje om de juiste vormen van het eendje te creëren.
- Plaats de cupcakes 15 minuten in de vriezer, zodat ze stevig worden en het geheel niet meer loslaat.
- Plaats een vuurvaste schaal op een pan met kokend water en laat de gele smeltsnoepjes smelten tot een glad, vloeibaar geheel.
- Doop de bevroren cupcakes in de gesmolten gele substantie.
- Indien de eerste laag te dun is, laat de cupcakes dan eerst hard worden en doop ze vervolgens nog een keer in de gele substantie.
- Vorm met de oranje fruittoffee de snavels van de eendjes.
- Plak met wat extra glazuur de snavel op de kop.
- Gebruik een spuitzak om twee kleine toefjes op de kop te creëren voor de ogen.
- Plak vervolgens een smartie of krent op het glazuur.
- De eendjes zijn nu klaar!
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze schattige en feestelijke cupcakes geïnspireerd op het boek 'What's New Cupcake?' door Karen Tack en Alan Richardson. Perfect voor een vrolijk paasfeest!