Cupcakes eendjes

Pasen Cupcakes: Schattige Eendjes

Porties: 12 Stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 10 marshmallows minimaal
  • Oranje fruittoffees bijvoorbeeld van Fruitella
  • Decoratie voor de ogen: krenten of mini smarties
  • 12 soesjes
  • Gele smeltsnoepjes Candy Melts
  • 125 gram boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren
  • Voor het vanille glazuur:
  • 450 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C (Hetelucht Plus) en plaats de papieren vormpjes in het cupcake bakblik.
  • Snijd de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa.
  • Voeg vervolgens de eieren en melk toe.
  • Voeg daarna het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
  • Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes circa 20 minuten in de oven, of tot een satéprikker er droog uitkomt.
  • Plaats alle ingrediënten voor het vanille glazuur in een kom en meng tot een romig geheel.
  • Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, smeer je wat glazuur op alle cupcakes.
  • Plaats op de rechterhelft van de cupcake een soesje, zodat dit de kop van de eend vormt.
  • Snijd de marshmallows diagonaal doormidden, zodat aan één kant een punt ontstaat.
  • Plak op elke cupcake op de linkerhelft, achter de soes, één helft marshmallow met de punt naar boven.
  • Dit is de staart.
  • Smeer wat extra glazuur op de cupcakes rondom de kop en de staart, zodat het soesje en de marshmallow goed blijven zitten.
  • Gebruik een spatel of lepeltje om de juiste vormen van het eendje te creëren.
  • Plaats de cupcakes 15 minuten in de vriezer, zodat ze stevig worden en het geheel niet meer loslaat.
  • Plaats een vuurvaste schaal op een pan met kokend water en laat de gele smeltsnoepjes smelten tot een glad, vloeibaar geheel.
  • Doop de bevroren cupcakes in de gesmolten gele substantie.
  • Indien de eerste laag te dun is, laat de cupcakes dan eerst hard worden en doop ze vervolgens nog een keer in de gele substantie.
  • Vorm met de oranje fruittoffee de snavels van de eendjes.
  • Plak met wat extra glazuur de snavel op de kop.
  • Gebruik een spuitzak om twee kleine toefjes op de kop te creëren voor de ogen.
  • Plak vervolgens een smartie of krent op het glazuur.
  • De eendjes zijn nu klaar!

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze schattige en feestelijke cupcakes geïnspireerd op het boek 'What's New Cupcake?' door Karen Tack en Alan Richardson. Perfect voor een vrolijk paasfeest!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc Pasen