Pasta met Romige Mosselsaus
Ingrediënten
- 250 gram gekookte mosselen
- 400 gram spaghetti
- 2 el olie
- Zout
- 4 grote eieren
- Snufje nootmuskaat
- Peper
- 1 ui fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 3 el gehakte peterselie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ⅛ liter droge witte wijn
- 1 el tomatenpuree
- Rundvleesjuspoeder
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg 1 el olie toe en kook de spaghetti in 12 tot 15 minuten gaar.
- Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en doe terug in de pan.
- Kluts de eieren en breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper.
- Giet de geklutste eieren over de spaghetti en laat het mengsel stollen.
- Voor de mosselsaus, verhit de olie in een pan.
- Voeg de ui, knoflook, peterselie en oregano toe en laat ongeveer 3 minuten zachtjes stoven.
- Meng het rundvleesjuspoeder met water volgens de instructies op de verpakking tot een glad mengsel.
- Voeg de gekookte mosselen, witte wijn, tomatenpuree en het rundvleesjus toe aan de gestoofde groenten.
- Roer alles goed door en laat de saus nog ongeveer 5 minuten trekken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de romige mosselsaus over de spaghetti en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g