Pasta met Romige Mosselsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte mosselen
  • 400 gram spaghetti
  • 2 el olie
  • Zout
  • 4 grote eieren
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • liter droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • Rundvleesjuspoeder

Instructies

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Voeg 1 el olie toe en kook de spaghetti in 12 tot 15 minuten gaar.
  • Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en doe terug in de pan.
  • Kluts de eieren en breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper.
  • Giet de geklutste eieren over de spaghetti en laat het mengsel stollen.
  • Voor de mosselsaus, verhit de olie in een pan.
  • Voeg de ui, knoflook, peterselie en oregano toe en laat ongeveer 3 minuten zachtjes stoven.
  • Meng het rundvleesjuspoeder met water volgens de instructies op de verpakking tot een glad mengsel.
  • Voeg de gekookte mosselen, witte wijn, tomatenpuree en het rundvleesjus toe aan de gestoofde groenten.
  • Roer alles goed door en laat de saus nog ongeveer 5 minuten trekken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de romige mosselsaus over de spaghetti en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië