Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram kastanjechampignons
- wat boter of olie om in te bakken
- 4 lente-uitjes
- 50 ml witte wijn
- 200 ml slagroom
- 350 gram korte pasta naar keus
Instructies
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier.
- Snijd heel grote in kwarten, half grote doormidden en laat kleintjes heel.
- Of doe niet moeilijk en hak alles grof.
- Snijd de lente-uitjes in plakjes.
- Gebruik ook het donkergroen maar houd dat apart.
- Verhit wat boter of olie en bak er het licht gekleurde gedeelte van de lente-ui en de champignons samen in, op flink hoog vuur.
- Bestrooi met wat zout.
- Op een gegeven moment beginnen de paddenstoelen vocht los te laten.
- Doe op dat moment de witte wijn erbij en laat even mee bruisen.
- Voeg de room toe en draai het vuur laag.
- Pruttel zachtjes 4 minuten en haal van het vuur.
- Het is nogal vloeibaar maar dat is goed.
- Kook de pasta in water met zout al dente, giet af en meng op laag vuur 2 minuten met de saus en het achtergehouden groen van de lente-ui.
- Wie wil draait aan de pepermolen of voeg chilivlokken toe.