Pasta met room, lente-ui en champignons

Pasta met room, lente-ui en champignons

Pasta met room, lente-ui en champignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kastanjechampignons
  • wat boter of olie om in te bakken
  • 4 lente-uitjes
  • 50 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 350 gram korte pasta naar keus

Instructies

  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier.
  • Snijd heel grote in kwarten, half grote doormidden en laat kleintjes heel.
  • Of doe niet moeilijk en hak alles grof.
  • Snijd de lente-uitjes in plakjes.
  • Gebruik ook het donkergroen maar houd dat apart.
  • Verhit wat boter of olie en bak er het licht gekleurde gedeelte van de lente-ui en de champignons samen in, op flink hoog vuur.
  • Bestrooi met wat zout.
  • Op een gegeven moment beginnen de paddenstoelen vocht los te laten.
  • Doe op dat moment de witte wijn erbij en laat even mee bruisen.
  • Voeg de room toe en draai het vuur laag.
  • Pruttel zachtjes 4 minuten en haal van het vuur.
  • Het is nogal vloeibaar maar dat is goed.
  • Kook de pasta in water met zout al dente, giet af en meng op laag vuur 2 minuten met de saus en het achtergehouden groen van de lente-ui.
  • Wie wil draait aan de pepermolen of voeg chilivlokken toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch