Pasta uit de oven
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 1 tl zout
- 500 g maccheroni pasta
- 175 g ui panklare snippers
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 5 dl melk
- 1 mespunt nootmuskaat
- 300 g pastakaas
- 15 g peterselie verse
- 1 courgette
- 400 g hamreepjes
- 4 el paneermeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar.
- Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af.
- Laat uitlekken en afkoelen.
- Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 minuten glazig.
- Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee.
- Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot gladde saus ontstaat.
- Neem de pan van het vuur, laat 2/3 kaas erin smelten.
- Breng op smaak met zout, peper en mespunt nootmuskaat.
- Courgette schoonmaken, in lengte in plakken snijden en dan dwars in reepjes.
- Peterselieblad fijn knippen.
- Hamreepjes,courgette,peterselie en uitgelekte maccheroni door kaassaus scheppen.
- Doe de pasta in de ovenschaal.
- Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni.
- Bak de pasta in 30 min. in het midden van de oven goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze ovenpasta kan van tevoren gemaakt worden.
Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin Lekker met friséesalade
Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin Lekker met friséesalade