Pasta uit de oven

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 tl zout
  • 500 g maccheroni pasta
  • 175 g ui panklare snippers
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 5 dl melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 300 g pastakaas
  • 15 g peterselie verse
  • 1 courgette
  • 400 g hamreepjes
  • 4 el paneermeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar.
  • Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af.
  • Laat uitlekken en afkoelen.
  • Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 minuten glazig.
  • Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee.
  • Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot gladde saus ontstaat.
  • Neem de pan van het vuur, laat 2/3 kaas erin smelten.
  • Breng op smaak met zout, peper en mespunt nootmuskaat.
  • Courgette schoonmaken, in lengte in plakken snijden en dan dwars in reepjes.
  • Peterselieblad fijn knippen.
  • Hamreepjes,courgette,peterselie en uitgelekte maccheroni door kaassaus scheppen.
  • Doe de pasta in de ovenschaal.
  • Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni.
  • Bak de pasta in 30 min. in het midden van de oven goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze ovenpasta kan van tevoren gemaakt worden.
Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin
Lekker met friséesalade
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië