Pastasalade met asperges en kip

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g penne rigate
  • 500 g groene asperges in stukken van 5 cm
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g walnoten
  • 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • versgemalen peper
  • 1 bakje verse walnootpesto 100 g

Instructies

  • Pasta en asperges in grote pan met ruim kokend water met wat zout in ca.10 minuten beetgaar koken.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en walnoten 1 minuut bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Kipfilet toevoegen en in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken.
  • Zout en peper erover strooien.
  • In vergiet pasta en asperges laten uitlekken.
  • Overdoen in schaal.
  • Kip en walnotenpesto erdoor scheppen.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Garneren met walnoten.
  • Salade warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kip / Pasta / Salade
Land van herkomst Italië