Pastasalade met kip en venkel
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 1 grote venkelknol
- 4 el olijfolie
- 1 kipfilet fumé ca. 150 g
- 50 g Parmezaanse kaas stukje
- 1 pak tortelloni con formaggio e nocci verse 250 g
- 2 sinaasappels
- 1 el sinaasappellikeur slijter
- 1 el dragonazijn
- zout
- 1 doosje tuinkers
- peper versgemalen
Instructies
- Venkel schoonmaken en halveren.
- Wat venkelgroen apart houden.
- Venkel in flinterdunne partjes snijden en bestrijken met 2 eetlepels olie.
- Grillpan verhitten en venkel in ca. 5 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren. Kipfilet in blokjes snijden.
- Kaas in flinters schaven.
- Tortelloni in ruim water beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
- In vergiet laten uitlekken en afkoelen.
- Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees.
- Boven kom met scherp mes partjes sinaasappel tussen vliezen uitsnijden; sap opvangen in kom. Mosterd, likeur, azijn rest van olie door sinaasappelsap roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper.
- In ruime kom dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door tortelloni scheppen.
- Tuinkers en venkelgroen boven salade fijn knippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een schaaltje gemengde olijven.