Pastasalade met kip en venkel

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol
  • 4 el olijfolie
  • 1 kipfilet fumé ca. 150 g
  • 50 g Parmezaanse kaas stukje
  • 1 pak tortelloni con formaggio e nocci verse 250 g
  • 2 sinaasappels
  • 1 el sinaasappellikeur slijter
  • 1 el dragonazijn
  • zout
  • 1 doosje tuinkers
  • peper versgemalen

Instructies

  • Venkel schoonmaken en halveren.
  • Wat venkelgroen apart houden.
  • Venkel in flinterdunne partjes snijden en bestrijken met 2 eetlepels olie.
  • Grillpan verhitten en venkel in ca. 5 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren. Kipfilet in blokjes snijden.
  • Kaas in flinters schaven.
  • Tortelloni in ruim water beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In vergiet laten uitlekken en afkoelen.
  • Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees.
  • Boven kom met scherp mes partjes sinaasappel tussen vliezen uitsnijden; sap opvangen in kom. Mosterd, likeur, azijn rest van olie door sinaasappelsap roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper.
  • In ruime kom dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door tortelloni scheppen.
  • Tuinkers en venkelgroen boven salade fijn knippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een schaaltje gemengde olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pasta / Salade
Land van herkomst Italië