Pastasalade met waterkers van Albert Heijn / Allerhande

Pastasalade met waterkers

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 150 gr penne
  • 35 gr hazelnoten
  • 2 bosuitjes
  • 100 gr gorgonzola
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • peper versgemalen
  • 150 gr waterkers

Instructies

  • In pan met ruim kokend water met zout penne in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • Penne afgieten.
  • Gorgonzola in stukjes snijden, door penne mengen en al roerend laten smelten.
  • In kom azijn met olie, zout en peper tot dressing kloppen.
  • Pasta en bosui erdoor scheppen.
  • Laten afkoelen.
  • Uit waterkers grove takjes verwijderen.
  • Waterkers losjes door pastasalade mengen.
  • Pastasalade in twee diepe borden scheppen en hazelnoten erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voedingswaarden:
energie 725 kcal
eiwit 22 g
koolhydraten 58 g
vet 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Noten / Pasta / Salade