Pasteis de Nata - Portugese Custardtaartjes
Deze heerlijke Pasteis de Nata, traditionele Portugese custardtaartjes met een vleugje kaneel en een knapperige bladerdeegkorst, zijn perfect voor feestelijke gelegenheden of als zoete traktatie bij de koffie.
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2 eetlepels kaneel
- 250 ml melk
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- 10 g maizena
- 1 tl citroenrasp
- 2 eidooiers
- 1 ei
- Poedersuiker om te bestrooien
- 1 eetlepel boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
- Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en smeer de muffinvormpjes in met boter.
- Verwarm langzaam de melk, suiker, het merg van het vanillestokje en de citroenrasp in een steelpan.
- Meng de maizena met wat water en roer dit door de melk.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het daarna direct afkoelen.
- Roer vervolgens de eidooiers en het ei goed door het mengsel.
- Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het met kaneel en rol het deeg weer op.
- Snijd het deeg in plakjes van 2 cm.
- Rol elk plakje deeg plat en verdeel ze over de muffinvormpjes.
- Vul de deegbakjes voor driekwart met het puddingmengsel en bak ze in ca.
- 30 minuten goudbruin.
- Laat de Pasteis de Nata afkoelen en bestrooi ze met een beetje poedersuiker.
- Serveer ze lauwwarm.
Notities / Tips / Wijnadvies
je kunt het deeg ook 10 min. voorbakken. Duw met een lepel het deeg weer plat in het midden. Vul ze daarna af en bak ze in 15 min. op 170° C boven-/ onderwarmte. Zo wordt het bladerdeeg bijzonder krokant.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte, mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscatel.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g