Pastinaak en Bleekselderij Salade met Hüttenkäse
Een frisse en gezonde salade met pastinaak, bleekselderij, Hüttenkäse en rozijnen. Heerlijk als bijgerecht of lichte lunch!
Ingrediënten
- 1 eetl olijfolie
- 1 eetl yoghurt of sandwichspread
- 2 stelen bleekselderij
- 2 eetl rozijnen
- 150 g Hüttenkäse cottagecheese of andere kaas in blokjes
- 1 ui
- 1 grote pastinaak knolselderij of winterwortel
- Tomaat en olijven naar wens
Instructies
- Borstel de pastinaak goed schoon en snijd harde stukken schil weg.
- Snijd de pastinaak in blokjes en kook deze 10 minuten in water (niet te gaar).
- Snijd de gewassen bleekselderij in smalle reepjes.
- Roer de olie, yoghurt (of sandwichspread), de fijngesnipperde ui en de rozijnen door elkaar.
- Voeg de bleekselderij, pastinaak en Hüttenkäse of andere kaas erbij.
- Meng alles voorzichtig door elkaar en leg naar wens olijven en plakjes tomaat erbovenop.
- Serveer met zilvervliesrijst of quinoa, indien gewenst.