Pastinaak en Bleekselderij Salade met Hüttenkäse

Een rustieke oude houten tafel met een frisse salade van geraspte pastinaak en dunne plakjes bleekselderij, gegarneerd met schepjes hüttenkäse. De salade ligt op een keramisch bord, met een lichte dressing en kruiden eroverheen gestrooid. Een vork en een linnen servet liggen ernaast.

Pastinaak en Bleekselderij Salade met Hüttenkäse

Een frisse en gezonde salade met pastinaak, bleekselderij, Hüttenkäse en rozijnen. Heerlijk als bijgerecht of lichte lunch!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetl olijfolie
  • 1 eetl yoghurt of sandwichspread
  • 2 stelen bleekselderij
  • 2 eetl rozijnen
  • 150 g Hüttenkäse cottagecheese of andere kaas in blokjes
  • 1 ui
  • 1 grote pastinaak knolselderij of winterwortel
  • Tomaat en olijven naar wens

Instructies

  • Borstel de pastinaak goed schoon en snijd harde stukken schil weg.
  • Snijd de pastinaak in blokjes en kook deze 10 minuten in water (niet te gaar).
  • Snijd de gewassen bleekselderij in smalle reepjes.
  • Roer de olie, yoghurt (of sandwichspread), de fijngesnipperde ui en de rozijnen door elkaar.
  • Voeg de bleekselderij, pastinaak en Hüttenkäse of andere kaas erbij.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar en leg naar wens olijven en plakjes tomaat erbovenop.
  • Serveer met zilvervliesrijst of quinoa, indien gewenst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lunch / Salade
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch