Pastinaak spinaziegratin met Kaas

Pastinaak spinaziegratin met Kaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote pastinaken
  • 500 gram spinazie of snijbiet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 125 ml room
  • 2 dl kwark
  • 1 ei
  • 100 g Edammer kaas geraspt

Instructies

  • Snij de pastinaken in de lengterichting in 15 to 20 cm lange reepjes en stoom ze boven kokend water in 3 à 4 minuten gaar.
  • Was de spinazie en hak het grof.
  • Hak de ui en het teentje knoflook fijn en fruit ze in olijfolie.
  • Voeg de spinazie toe en laat dit met het deksel op de pan gaar worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de room, de kwark en het ei met de kaas.
  • Vet een ovenschaal in en doe hier de helft van de spinazie in.
  • Bedek dit met de pastinaak reepjes en leg daarop weer spinazie.
  • Giet nu het kaasmengsel over de schotel en zet hem 15 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch