Pastinaakbeignets met Koriander
Heerlijke, krokante pastinaakbeignets met koriander voor een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd. Serveer met appelchutney voor de perfecte smaakbalans.
Equipment
- kookpan
- messen
- vijzel
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 1 dl kookvocht
- 1 ei
- ½ tl korianderzaad of 1/2 tl korianderpoeder
- 300 g pastinaak
- 1 tl zout
- Olie om in te bakken
- Een beetje bloem voor het paneren
Instructies
- Schil de pastinaak met een dunschiller.
- Snijd de pastinaak in plakken van ½ à 1 cm dik.
- Kook de pastinaak in ongeveer 10 minuten beetgaar en laat uitlekken en afkoelen.
- Kluts het ei en meng het met het kookvocht en het zout.
- Vijzel de korianderzaadjes (of gebruik korianderpoeder) en roer deze samen met de bloem door het eimengsel.
- Laat het beslag minimaal een half uur rusten.
- Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als het beslag te dik is.
- Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Haal de pastinaakplakken eerst door de bloem en daarna door het beslag.
- Bak de beignets in de hete olie aan beide zijden lichtbruin in enkele minuten.
- Serveer de beignets met appelchutney.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pastinaakbeignets met een frisse appelchutney of een andere saus naar keuze voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de milde zoetheid van de pastinaak en de kruidigheid van de koriander.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 5 g