Pastinaaksoep met appel en een romige twist

Een rustieke oude houten tafel met een kom lichtgouden pastinaaksoep met appel, gegarneerd met een swirl van room, een dun appelschijfje en verse kruiden. Ernaast ligt een stuk rustiek brood.

Pastinaaksoep met appel en een romige twist

Geniet van een heerlijke en verwarmende pastinaaksoep met appel, perfect voor elke gelegenheid. Met een vleugje room voor extra smaak!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine appel goudrenet
  • 1 kleine pastinaak
  • 1 uitje
  • ½ liter bouillon
  • olie
  • zout

Instructies

  • Boen de pastinaak goed schoon.
  • Schil de appel en snijd zowel de pastinaak als de appel in blokjes.
  • Snipper het uitje.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit het uitje totdat het glazig is.
  • Voeg de pastinaak en appel toe en bak kort mee.
  • Voeg de bouillon toe, zodat de groenten net onder staan.
  • Kook het geheel 15 minuten.
  • Pureer de soep goed met een staafmixer.
  • Voeg zout naar smaak toe en voeg eventueel wat water of room toe voor de gewenste consistentie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de soep met een lepel room voor extra romigheid en een lekker stukje brood erbij.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden