Patatje kapsalon

Patatje kapsalon

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram lamsschouder in reepjes gesneden
  • 3 el shoarmakruiden
  • 1 zakje ijsbergsla
  • ½ st komkommer
  • 8 kerstomaatjes
  • 600 gram patat
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • tijm
  • bieslook
  • zout
  • 4 el olijfolie

Instructies

  • Meng in een kom(metje) de mayonaise en de yoghurt.
  • Verwijder de velletjes van de knoflook.
  • Pers de knoflook uit boven de kom.
  • Doe wat tijm en bieslook in de kom en meng goed door elkaar.
  • Zet tot gebruik weg in de koelkast.
  • Meng de shoarma kruiden door het vlees.
  • Verwarm 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma.
  • Bak de patat in de oven, airfryer of friteuse.
  • Snijd intussen de komkommer in plakjes en snijd de tomaatjes door midden.
  • Verdeel de ijsbergsla, komkommer en de tomaatjes over de borden.
  • Sprenkel wat olijfolie over de ijsbergsla.
  • Zodra de patat en de shoarma gaar zijn verdeel je deze ook over de borden.
  • Zout de patat.
  • Verdeel wat knoflooksaus over het shoarmavlees.
  • Zet de rest van de saus op tafel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst Nederland