Pavé au chocolat
(pavé met chocolade)
Equipment
Ingrediënten
- 100 g chocolade bitter of melk
- 1 eetlepel crème de menthe of kirsch
- 1 borrelglaasje crème de menthe
- 100 g boter
- 2 eieren
- roomijs
Instructies
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Roer de boter zacht.
- Scheid de eiwitten van de gelen.
- Doe de dooiers in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe.
- Klop dit mengsel door elkaar en voeg de boter toe.
- Meng goed door.
- Klop de eiwitten zeer stijf.
- Spatel ze voorzichtig door de cchocolademasa.
- Voeg de eetlepel likeur toe.
- Schep de massa in een ckaevorm en zet in de koelkast tot de massa stijf is.
- Dompel voor het storten de vorm even in heet water.
- Snij de pavé in schijven.
- Serveer met de saus, welke met een glaasje crème de menthe op smaak is gebracht en een bolletje roomijs.