Pavé au chocolat

Pavé au chocolat

(pavé met chocolade)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g chocolade bitter of melk
  • 1 eetlepel crème de menthe of kirsch
  • 1 borrelglaasje crème de menthe
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • roomijs

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Roer de boter zacht.
  • Scheid de eiwitten van de gelen.
  • Doe de dooiers in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe.
  • Klop dit mengsel door elkaar en voeg de boter toe.
  • Meng goed door.
  • Klop de eiwitten zeer stijf.
  • Spatel ze voorzichtig door de cchocolademasa.
  • Voeg de eetlepel likeur toe.
  • Schep de massa in een ckaevorm en zet in de koelkast tot de massa stijf is.
  • Dompel voor het storten de vorm even in heet water.
  • Snij de pavé in schijven.
  • Serveer met de saus, welke met een glaasje crème de menthe op smaak is gebracht en een bolletje roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht