Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pavé au chocolat
(pavé met chocolade)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Ingrediënten
▢
100
g
chocolade
bitter of melk
▢
1
eetlepel
crème de menthe of kirsch
▢
1
borrelglaasje
crème de menthe
▢
100
g
boter
▢
2
eieren
▢
roomijs
Instructies
Smelt de chocolade au bain marie.
Roer de boter zacht.
Scheid de eiwitten van de gelen.
Doe de dooiers in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe.
Klop dit mengsel door elkaar en voeg de boter toe.
Meng goed door.
Klop de eiwitten zeer stijf.
Spatel ze voorzichtig door de cchocolademasa.
Voeg de eetlepel likeur toe.
Schep de massa in een ckaevorm en zet in de koelkast tot de massa stijf is.
Dompel voor het storten de vorm even in heet water.
Snij de pavé in schijven.
Serveer met de saus, welke met een glaasje crème de menthe op smaak is gebracht en een bolletje roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht