Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 125 gram bloem
- 75 gram roomboter
- 60 gram suiker
- 1 ei
- Schil van 1 limoen
- ¼ theelepel zout
Voor de vulling:
- 125 gram suiker
- 2 eieren
- 70 gram suikerstroop
- 25 gram roomboter
- 125 gram pecannoten
- 40 gram pistachenoten
- 40 gram chocolade
- Merg van 1/2 vanillestokje
Voor de garnering:
- 75 gram eiwit
- 125 gram poedersuiker
- 30 gram amandelen
- 100 gram chocolade
Instructies
- Meng de bloem, suiker, limoenrasp en zout in een kom.
- Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot er een deeg ontstaat.
- Vorm een platte ronde schijf van het deeg en laat dit 30 minuten in de koelkast rusten.
- Vet een taartvorm van 20-24 cm doorsnede in en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot 5-7 mm dikte op een met bloem bestrooide werkbank en bekleed hiermee de vorm.
- Druk het deeg voorzichtig aan en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
- Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
- Meng de eieren met de suiker, suikerstroop, gesmolten chocolade, boter en vanillemerg tot de suiker is opgelost.
- Giet dit mengsel in de beklede taartvorm en verdeel hierover de pecannoten.
- Bestrooi met pistachenoten en bak de taart in 40 minuten op 180°C.
- Laat de taart afkoelen.
- Voor de garnering: Klop het eiwit met de helft van de poedersuiker half stijf, voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot stijve pieken ontstaan.
- Spuit meringue op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met gehakte amandelen.
- Bak de meringue in 2-3 uur op 80-95°C tot deze droog is.
- Smelt de chocolade en smeer dun uit op een plateau met bakpapier.
- Bestrooi met gehakte pistachenoten en laat afkoelen.
- Garneer de afgekoelde taart met geslagen room, gedroogde meringue en chocoladeschotsen.
- Bestrooi licht met poedersuiker en cacao voor het serveren.
- Geniet van deze heerlijke taart!
Notities / Tips / Wijnadvies
- De taart kan worden geserveerd met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.
- Zorg ervoor dat de meringue goed droog is voordat je het op de taart plaatst, anders wordt de taart te vochtig.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 38 g