Peertjes en Spitskool uit de Römertopf

Peertjes en Spitskool uit de Römertopf

Peertjes en Spitskool uit de Römertopf

Dit recept brengt stoofpeertjes en spitskool samen in een smaakvolle combinatie, perfect gebakken in de Römertopf. Een heerlijke toevoeging aan je feestmaaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g spekblokjes
  • 500 g spitskool
  • 600 g stoofperen
  • 1 dl water
  • 2 dl rode wijn
  • Balsamico azijn naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Week de Römertopf in water gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Schil de stoofperen en snijd ze in partjes.
  • Verdeel de spekblokjes op de bodem van de Römertopf en kruid met peper.
  • Leg de spitskool bovenop de spekblokjes en verdeel de peertjes erover.
  • Meng de wijn, water en balsamico azijn en schenk voorzichtig over de peertjes.
  • Zet het deksel op de Römertopf en plaats deze in een niet voorverwarmde oven.
  • Bak gedurende ongeveer 120 minuten op 180ºC.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Riesling past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1.2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst