Peertjes en Spitskool uit de Römertopf
Dit recept brengt stoofpeertjes en spitskool samen in een smaakvolle combinatie, perfect gebakken in de Römertopf. Een heerlijke toevoeging aan je feestmaaltijd!
Equipment
- römertopf
Ingrediënten
- 500 g spekblokjes
- 500 g spitskool
- 600 g stoofperen
- 1 dl water
- 2 dl rode wijn
- Balsamico azijn naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Week de Römertopf in water gedurende ongeveer 15 minuten.
- Schil de stoofperen en snijd ze in partjes.
- Verdeel de spekblokjes op de bodem van de Römertopf en kruid met peper.
- Leg de spitskool bovenop de spekblokjes en verdeel de peertjes erover.
- Meng de wijn, water en balsamico azijn en schenk voorzichtig over de peertjes.
- Zet het deksel op de Römertopf en plaats deze in een niet voorverwarmde oven.
- Bak gedurende ongeveer 120 minuten op 180ºC.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Riesling past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1.2 g