Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 75 gram suiker
- 2 eetlepel(s) vlierbessensiroop
- 1 deciliter Pékèt alcoholische drank uit Luik
- ¼ liter room
- ¼ liter melk
- 3 eidooiers,
Instructies
- Roer de dooiers de melk en de suiker goed door elkaar en verhit dit mengsel, ofwel au bain marie, of in de magnetron, eerst 30 seconden en dan 15 seconde per keer, goed roeren tussendoor.
- Als het mengsel heet is en wat dikker, kan de slagroom, de vlierbessensiroop en de Pékèt worden toegevoegd.
- Laat het mengsel een uur afkoelen en bevries het dan, in een ijs-machine of in de vriezer, roer in dat geval elk uur.
- Dit ijs komt niet echt uit Luik maar is aan mijn eigen brein ontsproten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eens op bezoek in Luik moest ik natuurlijk de lokale drank kopen, maar uiteindelijk vond ik het niet zo lekker om zo te drinken en heb toen iets anders verzonnen.