Pekingsoep

Pekingsoep

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
wachten 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 200 g varkensvleesreepjes ongekruid
  • liter kippenbouillon van tabletten
  • 250 g shii-takes in reepjes
  • 125 g tahoe in blokjes
  • 2 eieren losgeklopt
  • 6 eetlepels rijstazijn
  • witte peper
  • ¼ zakje verse bieslook a 20 g, gesnipperd

Instructies

Voorbereiden

  • In kom 2 el sojasaus mengen met sherry, ½ el sesamolie en suiker.
  • Varkensreepjes erdoor mengen en minimaal 20 min. laten marineren.

Bereiden

  • In pan bouillon met shii-takes aan de kook brengen en 4-5 min. zachtjes laten doorkoken.
  • Vlees met marinade en tahoe toevoegen en soep nog ca. 3 min. zachtjes koken.
  • Pan van vuur nemen en losgeklopt ei in dun straaltje in hete soep schenken.
  • Soep langzaam doorroeren, zodat ei in vlokjes stolt.
  • Azijn, rest van sojasaus en sesamolie door soep roeren.
  • Op smaak brengen met zout en flink veel witte peper.
  • Garneren met bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst China