Penne met poelet en spekjes

Penne met poelet en spekjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pancetta in reepjes
  • 1 eetlepel fijngesneden salie
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
  • 400 gram varkenspoelet
  • zout peper
  • 2 fijngehakte uien
  • 2 fijngehakte worteltjes
  • 2 fijngehakte stengels bleekselderij
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 2 dl rode wijn of vleesbouillon
  • 300 gram penne rigate

Instructies

  • Verhit de olie en bak het spek, de salie en de rozemarijn ± 5 minuten zachtjes.
  • Voeg het vlees toe, bak het in ± 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper.
  • Bak de ui, wortel en bleekselderij ± 5 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de tomatenblokjes met het vocht, de rode wijn en 11/2 dl water toe en stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 30 minuten zachtjes gaar.
  • stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 30 minuten zachtjes gaar.
  • Kook de penne in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet de pasta af.
  • Breng de saus met zout en peper op smaak en schep de penne erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië