Penne met pompoen
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 750 g pompoen geschild
- 2 tenen knoflook gepeld
- 300 g penne volkoren
- 2 el olijfolie met chilipeper
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 el rozemarijn fijngehakt
- 100 g walnoten grof gehakt
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Voorbereiden:
- Snijd de pompoen in grote blokken en kook ze samen met de knoflook in ruim kokend water met zout in ca. 15 min. gaar.
- Giet de pompoen af in een zeef.
- Schep de helft van de pompoen in de keukenmachine of hoge smalle kom en pureer de pompoen in de machine of met de staafmixer.
- Schep de andere helft op een plank en hak die vrij grof.
Bereiden
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit intussen in een hapjespan de olie en fruit de ui ca. 5 minuten.
- Voeg de pompoenpuree, rozemarijn en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe en verwarm het geheel zachtjes.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schep enkele eetlepels van het kookvocht in een kommetje en giet de pasta af in een vergiet.
- Roer de pasta door de pompoen.
- Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het iets losser te maken.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de noten erover.
- Geef de kaas apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met grof gehakte rucola.