Penne met pompoen

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g pompoen geschild
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 300 g penne volkoren
  • 2 el olijfolie met chilipeper
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 el rozemarijn fijngehakt
  • 100 g walnoten grof gehakt
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Voorbereiden:

  • Snijd de pompoen in grote blokken en kook ze samen met de knoflook in ruim kokend water met zout in ca. 15 min. gaar.
  • Giet de pompoen af in een zeef.
  • Schep de helft van de pompoen in de keukenmachine of hoge smalle kom en pureer de pompoen in de machine of met de staafmixer.
  • Schep de andere helft op een plank en hak die vrij grof.

Bereiden

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit intussen in een hapjespan de olie en fruit de ui ca. 5 minuten.
  • Voeg de pompoenpuree, rozemarijn en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe en verwarm het geheel zachtjes.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep enkele eetlepels van het kookvocht in een kommetje en giet de pasta af in een vergiet.
  • Roer de pasta door de pompoen.
  • Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het iets losser te maken.
  • Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de noten erover.
  • Geef de kaas apart erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met grof gehakte rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië