Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
ingrediënten voor de speculaas:
- 150 g roomboter of kokosolie
 - 80 g honing
 - 10 g speculaaskruiden
 - 125 g havermeel
 - 125 g volkoren speltmeel
 - 4 eetlepel(s) amandel/haver/soja melk
 - snufje zout
 
Ingrediënten voor de karamellijm:
- 300 g suiker
 - Ingrediënten voor de fondant:
 - 1 eiwit
 - 200 g poedersuiker
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed de boter, de honing, speculaaskruiden, het meel en zout goed door elkaar.
 - Voeg de melk aan het beslag toe zodat het een soepel deeg wordt.
 - Rol het deeg vervolgens dun (circa 0,5 cm) met een deegroller.
 - Knip de vormen voor het huisje uit het template en leg die op het deeg.
 - Snijd de vormen met een scherp mesje uit het deeg.
 - Bak de onderdelen van het huisje op een bakplaat met bakpapier in circa 20 minuten op 180 °C goudbruin.
 - Smelt 300 g suiker in een koekenpan, dit is het cement voor het huisje.
 - Doop de afgebakken onderdelen van het huisje in de gesmolten suiker (karamel) en druk twee onderdelen tegen elkaar.
 - Zet op deze manier het huisje in elkaar.
 - Doe het eiwit in een kom en klopt het los.
 - Voeg beetje bij beetje, al kloppend de poedersuiker toe totdat al het poedersuiker is opgenomen door het eiwit.
 - Schep het fondant in een spuitzak en bewerk de huisjes.
 - Strooi nog wat extra poedersuiker over de huisjes als voor een echte sneeuwlook
 
					