Pepertartaarballetjes met rijst en broccoli

Pepertartaarballetjes met rijst en broccoli

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 ui
  • 1 schaal rundertartaar ca. 300 g
  • 2 theelepels knoflookpeper kruidenmolen a 40 g
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 600 g broccoli
  • 1 beker crème fraîche half vet 125 ml

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Tartaar mengen met ui, knoflookpeper, zout, paneermeel en ei.
  • Van mengsel kleine balletjes vormen.
  • In braadpan margarine verhitten.
  • Balletjes in 10 minuten gaar en bruin bakken.
  • Broccoli schoonmaken en in weinig water in 5 minuten beetgaar koken.
  • Balletjes uit pan halen en warmhouden.
  • Crème fraîche bij bakvet roeren en 1 minuut meeverwarmen.
  • Balletjes met saus, rijst en broccoli serveren.
  • Bord met gemalen knoflookpeper garneren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten