Pepertartaarballetjes met rijst en broccoli
Snel te maken.
Equipment
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 1 ui
- 1 schaal rundertartaar ca. 300 g
- 2 theelepels knoflookpeper kruidenmolen a 40 g
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 600 g broccoli
- 1 beker crème fraîche half vet 125 ml
Instructies
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- Tartaar mengen met ui, knoflookpeper, zout, paneermeel en ei.
- Van mengsel kleine balletjes vormen.
- In braadpan margarine verhitten.
- Balletjes in 10 minuten gaar en bruin bakken.
- Broccoli schoonmaken en in weinig water in 5 minuten beetgaar koken.
- Balletjes uit pan halen en warmhouden.
- Crème fraîche bij bakvet roeren en 1 minuut meeverwarmen.
- Balletjes met saus, rijst en broccoli serveren.
- Bord met gemalen knoflookpeper garneren