Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 peren geschild en gehalveerd
- 150 g suiker
- 3 dl water
- 1 plakje bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 100 g pure chocolade
- 2 dl stijfgeklopte slagroom
- 4 eetlepels abrikozenjam
- Gehakte pistaches ter garnering
Instructies
- Breng 150 g suiker met 3 dl water aan de kook.
- Kook de peren hierin 3-4 minuten.
- Steek 4 cirkels van 5 cm doorsnede uit 1 plakje bladerdeeg.
- Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, kerf een ruitpatroon in het deeg en strooi 1 eetlepel suiker erover.
- Bak de cirkels in een oven op 200 °C gedurende 15 minuten.
- Laat ze afkoelen en snijd ze in twee lagen.
- Smelt 100 g pure chocolade au bain-marie en meng dit met 2 dl stijfgeklopte slagroom.
- Vul de tompouces met de chocomousse.
- Meng 2 dl peren-kookvocht met 4 eetlepels abrikozenjam en zeef dit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de peren met de tompouces, saus en gehakte pistaches.
Combineer dit heerlijke nagerecht met een dessertwijn zoals Sauternes of een glas Muscat.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 30 g