Peren met Chocomousse-tompouces

Peren met Chocomousse-tompouces

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 peren geschild en gehalveerd
  • 150 g suiker
  • 3 dl water
  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g pure chocolade
  • 2 dl stijfgeklopte slagroom
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • Gehakte pistaches ter garnering

Instructies

  • Breng 150 g suiker met 3 dl water aan de kook.
  • Kook de peren hierin 3-4 minuten.
  • Steek 4 cirkels van 5 cm doorsnede uit 1 plakje bladerdeeg.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, kerf een ruitpatroon in het deeg en strooi 1 eetlepel suiker erover.
  • Bak de cirkels in een oven op 200 °C gedurende 15 minuten.
  • Laat ze afkoelen en snijd ze in twee lagen.
  • Smelt 100 g pure chocolade au bain-marie en meng dit met 2 dl stijfgeklopte slagroom.
  • Vul de tompouces met de chocomousse.
  • Meng 2 dl peren-kookvocht met 4 eetlepels abrikozenjam en zeef dit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de peren met de tompouces, saus en gehakte pistaches.
Combineer dit heerlijke nagerecht met een dessertwijn zoals Sauternes of een glas Muscat.
 

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Verjaardag