Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 rijpe peren
- 300 g hazelnootpasta
- 150 g roomkaas
- Sap en rasp van 1/2 citroen
- 1 eetlepel gesuikerde pompoenpitten
Instructies
- Breng in een ruime pan water aan de kook.
- Schil de peren, laat het steeltje zitten en wrijf ze in met citroen om verkleuring te voorkomen.
- Kook de peren in ongeveer 15 minuten gaar.
- Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking voor.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op de bakplaat.
- Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen om een opstaande rand te creëren.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Meng de roomkaas en hazelnootpasta en bestrijk het bladerdeeg gelijkmatig tot aan de rand.
- Halveer de peren en laat het steeltje aan één helft zitten.
- Leg de peren in twee rijen op de taart, met de steeltjes naar beneden.
- Bestrooi met (gesuikerde) pompoenpitten en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
- Laat de taart na het bakken even afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer vormt een heerlijk contrast met de peren en hazelnootpasta in dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g