Perenplaattaart met hazelnootpasta

Perenplaattaart met hazelnootpasta

Perenplaattaart met hazelnootpasta

Porties: 8
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 rijpe peren
  • 300 g hazelnootpasta
  • 150 g roomkaas
  • Sap en rasp van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel gesuikerde pompoenpitten

Instructies

  • Breng in een ruime pan water aan de kook.
  • Schil de peren, laat het steeltje zitten en wrijf ze in met citroen om verkleuring te voorkomen.
  • Kook de peren in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking voor.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op de bakplaat.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen om een opstaande rand te creëren.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Meng de roomkaas en hazelnootpasta en bestrijk het bladerdeeg gelijkmatig tot aan de rand.
  • Halveer de peren en laat het steeltje aan één helft zitten.
  • Leg de peren in twee rijen op de taart, met de steeltjes naar beneden.
  • Bestrooi met (gesuikerde) pompoenpitten en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • Laat de taart na het bakken even afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer vormt een heerlijk contrast met de peren en hazelnootpasta in dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch