Perfecte Klassieke Airfryer Pizza

Porties: 4 pizza's
inclusief rijstijd 2 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g verse gist
  • 200 ml warm water
  • Mespunt fijne kristalsuiker
  • ¼ tl zeezout
  • 400 g tarwebloem
  • 2-3 tl extra vergine olijfolie voor het bestrijken
  • Bakspray van olijfolie
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 8 el knoflook-tomatensaus
  • 3 bollen mozzarella droog gedept en in stukken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Extra toppings naar wens
  • vers basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • geroosterde paprika
  • olijven
  • salami
  • gedroogde rauwe ham
  • Takjes verse kruiden voor het garneren

Instructies

  • Meng in een kom de gist en het warme water met de suiker en voeg 2 eetlepels van de bloem toe.
  • Laat dit mengsel in een met bloem bestoven kom ongeveer 30 minuten op een warme plaats rijzen.
  • Kneed het gerezen mengsel stevig door in de kom.
  • Stort de rest van de bloem op een werkvlak, voeg het gistmengsel toe en kneed tot een deeg.
  • Voeg indien nodig extra water toe.
  • Voeg het zout en 2-3 theelepels olijfolie toe en kneed ongeveer 10 minuten stevig.
  • Het deeg moet zacht en soepel zijn, maar mag niet plakken.
  • Doe het deeg in een grote met bloem bestoven kom, zet het weer op een warme plaats en laat nog 1 uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
  • Verwarm de airfryer voor op 190 °C.
  • Bespuit het mandje van de airfryer goed met bakspray.
  • Verdeel het gerezen deeg in vier porties.
  • Rol elk portie deeg uit tot het formaat van het airfryer mandje; doop uw vingers in koud water om het deeg gelijkmatig te verdelen.
  • Leg een uitgerolde deegcirkel voorzichtig in het mandje van de airfryer en bestrijk het met 1-2 theelepels extra vergine olijfolie.
  • Bak de pizzabodem 5-6 minuten voor.
  • Haal de bodem uit de airfryer en bestrijk deze met een dunne laag knoflook-tomatensaus.
  • Verdeel de stukken mozzarella erover en bestrooi met gedroogde oregano.
  • Plaats de pizza terug in de airfryer en stel de temperatuur in op 220 °C.
  • Bak de pizza 7 minuten of totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten.
  • Voeg vlak voor het serveren uw favoriete toppings toe, of leg ze 3-4 minuten voor het einde van de baktijd op de pizza.
  • Bestrijk met 1-2 theelepels extra vergine olijfolie en bestrooi met de gedroogde oregano.
  • Garneer de pizza's met verse kruiden en extra Parmezaanse kaas voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een klassieke pizza gaat uitstekend samen met een rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch