Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Met bloem bestoven kom
- Werkvlak
- Keukenkwast
Ingrediënten
- 25 g verse gist
- 200 ml warm water
- Mespunt fijne kristalsuiker
- ¼ tl zeezout
- 400 g tarwebloem
- 2-3 tl extra vergine olijfolie voor het bestrijken
- Bakspray van olijfolie
- 4 el extra vergine olijfolie
- 8 el knoflook-tomatensaus
- 3 bollen mozzarella droog gedept en in stukken
- 1 tl gedroogde oregano
- Extra toppings naar wens
- vers basilicum
- Parmezaanse kaas
- geroosterde paprika
- olijven
- salami
- gedroogde rauwe ham
- Takjes verse kruiden voor het garneren
Instructies
- Meng in een kom de gist en het warme water met de suiker en voeg 2 eetlepels van de bloem toe.
- Laat dit mengsel in een met bloem bestoven kom ongeveer 30 minuten op een warme plaats rijzen.
- Kneed het gerezen mengsel stevig door in de kom.
- Stort de rest van de bloem op een werkvlak, voeg het gistmengsel toe en kneed tot een deeg.
- Voeg indien nodig extra water toe.
- Voeg het zout en 2-3 theelepels olijfolie toe en kneed ongeveer 10 minuten stevig.
- Het deeg moet zacht en soepel zijn, maar mag niet plakken.
- Doe het deeg in een grote met bloem bestoven kom, zet het weer op een warme plaats en laat nog 1 uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
- Verwarm de airfryer voor op 190 °C.
- Bespuit het mandje van de airfryer goed met bakspray.
- Verdeel het gerezen deeg in vier porties.
- Rol elk portie deeg uit tot het formaat van het airfryer mandje; doop uw vingers in koud water om het deeg gelijkmatig te verdelen.
- Leg een uitgerolde deegcirkel voorzichtig in het mandje van de airfryer en bestrijk het met 1-2 theelepels extra vergine olijfolie.
- Bak de pizzabodem 5-6 minuten voor.
- Haal de bodem uit de airfryer en bestrijk deze met een dunne laag knoflook-tomatensaus.
- Verdeel de stukken mozzarella erover en bestrooi met gedroogde oregano.
- Plaats de pizza terug in de airfryer en stel de temperatuur in op 220 °C.
- Bak de pizza 7 minuten of totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten.
- Voeg vlak voor het serveren uw favoriete toppings toe, of leg ze 3-4 minuten voor het einde van de baktijd op de pizza.
- Bestrijk met 1-2 theelepels extra vergine olijfolie en bestrooi met de gedroogde oregano.
- Garneer de pizza's met verse kruiden en extra Parmezaanse kaas voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een klassieke pizza gaat uitstekend samen met een rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g