Perkedel Djagoeng 1

Perkedel Djagoeng 1

maïskoekjes met ui
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram maïskorrels gekookte
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 kemirienoten
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel ketoembar
  • ½ theelepel koenjit
  • 2 theelepel maïzena
  • 1 losgeroerd ei
  • 2 eetlepels dikke santen
  • 1 dl olie
  • zout

Instructies

  • Laat de maïs goed uitlekken en maak ze droog.
  • Maak de helft van de maïs fijn en hak de rest in stukjes.
  • Stamp uien, knoflook, laos, kemirie, ketoembar en koenjit tot een gladde pasta en voeg fijngemaakte maïs toe met de maïzena, het losgeroerde ei, wat zout en santen.
  • Roer alles goed door elkaar en schep dan de rest van de maïs erdoor.
  • Schep 3 of 4 bergjes van de maïsmassa in de hete olie.
  • De massa zal iets uitlopen, houd hier rekening mee.
  • Bak de koekjes aan weerszijden goudbruin.
  • Ze dienen een doorsnee te hebben van 6 tot 7 cm.
  • Laat de koekjes uitlekken en afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië