Perzik-Rozemarijntaart

Perzik-Rozemarijntaart

Porties: 6 stukken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • quichevorm 22 cm

Ingrediënten

  • 2 perzikken vers of uit blik
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 1 el citroensap
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 50 gram bloem
  • 150 ml griekse/turkse yoghurt
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 el vloeibare margarine
  • poedersuiker

Instructies

  • Oven 175 graden voorverwarmen
  • In kom perzik. rozemarin en citroensap door elkaar scheppen.
  • In andere kom eieren en honing met mixer tot luchtig mengsel kloppen.
  • Bloem, yoghurt, sinaasappelsap, margarine en mespunt zout erdoor kloppen.
  • Beslag in quichvorm gieten.
  • Perzikmengsel erovere verdelen.
  • In midden van de oven clafoutis in ca 45 min. gaar bakken.
  • Lauwwarm of koud met poedersuiker erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Taart
Land van herkomst Frankrijk