Perziken met amaretti

Perziken met amaretti

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • lage ovenschaal

Ingrediënten

  • 4 rijpe perziken
  • 50 g amaretti koekjes of cantuccini
  • 2 el zoete witte wijn
  • 50 g amandelspijs
  • 1 eidooier
  • 15 g boter
  • poedersuiker

Instructies

Bereidingswijze:

  • Halveer de perziken en verwijder de pit.
  • Verkruimel de amaretti in een vijzel of met een deegroller en meng de wijn, amandelspijs en eidooier erdoor.
  • Vul de perzikholten met het amarettimengsel en zet de perziken naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
  • Leg op elke perzik een klontje boter.
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175°c
  • Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de perziken in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • Schep de perziken met een spatel op 4 borden en strooi er wat poedersuiker over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met lobbig geklopte room of slagroomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit