Perziken met amaretti
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
- lage ovenschaal
Ingrediënten
- 4 rijpe perziken
- 50 g amaretti koekjes of cantuccini
- 2 el zoete witte wijn
- 50 g amandelspijs
- 1 eidooier
- 15 g boter
- poedersuiker
Instructies
Bereidingswijze:
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Verkruimel de amaretti in een vijzel of met een deegroller en meng de wijn, amandelspijs en eidooier erdoor.
- Vul de perzikholten met het amarettimengsel en zet de perziken naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
- Leg op elke perzik een klontje boter.
- Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175°c
- Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de perziken in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Schep de perziken met een spatel op 4 borden en strooi er wat poedersuiker over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met lobbig geklopte room of slagroomijs.