Pesto-Parmezaan Twisters
Ingrediënten
- 1 rol vers spelt-pizzadeeg Tante Fanny
- 4 eetlepels groene pesto Genovese
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 4 tomaten fijngehakt
- Sesamzaadjes om te bestrooien
- 1 ei geklutst, om te bestrijken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
- Snijd het deeg in 2 gelijke stukken.
- Bestrijk 1 helft van het deeg met 2 eetlepels pesto, doe hetzelfde met de andere helft.
- Leg 1 helft apart.
- Strooi de Parmezaanse kaas over de andere helft en verdeel hierover de fijngehakte tomaten en geroosterde pijnboompitten.
- Leg de apart gehouden deeghelft met de ingesmeerde kant op de belegde helft en druk een beetje aan.
- Snijd deze nu in 4 banen.
- Neem de uiteinden tussen beide duim en wijsvinger en draai tegenovergesteld van elkaar tot er een twister ontstaat.
- Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei.
- Garneer met wat sesamzaadjes.
- Bak de twisters in de onderste helft van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Dek eventueel eerder af met aluminiumfolie als de kleur te donker wordt en serveer ze warm als bijgerecht of snack.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pesto-parmezaan twisters als smakelijke toevoeging aan een Italiaanse maaltijd of als verrassend hapje bij een feestelijke gelegenheid. Deze knapperige twisters zijn een smaakvolle traktatie voor iedereen!