Pesto-Parmezaan twisters van spelt-pizzadeeg, gevuld met groene pesto, Parmezaanse kaas, fijngehakte tomaten en geroosterde pijnboompitten, bestrooid met sesamzaadjes en geserveerd op een houten plank met decoratie van basilicum en pesto.

Pesto-Parmezaan Twisters met Pijnboompitten

Knapperige twisters met groene pesto, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Perfect als borrelhapje of bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 1 rol vers spelt-pizzadeeg Tante Fanny
  • 4 eetlepels groene pesto Genovese
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 4 tomaten fijngehakt
  • Sesamzaadjes om te bestrooien
  • 1 ei geklutst

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
  • Verwerk het pizzadeeg direct uit de koelkast.
  • Snijd het deeg in twee gelijke stukken.
  • Bestrijk één helft van het deeg met 2 eetlepels pesto.
  • Doe hetzelfde met de andere helft en leg deze apart.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over één helft en verdeel de fijngehakte tomaten en geroosterde pijnboompitten erover.
  • Leg de apart gehouden deeghelft met de ingesmeerde kant naar beneden op de belegde helft en druk licht aan.
  • Snijd het dubbele deeg in vier banen.
  • Neem de uiteinden van elke baan tussen je duim en wijsvinger en draai ze in tegenovergestelde richting om een twister te vormen.
  • Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en bak de twisters in de onderste helft van de oven gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te donker worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de twisters warm als borrelhapje of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, die de hartige en nootachtige smaken mooi complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 9 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Borrelhapjes / Pizza / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch