Pesto-Parmezaan Twisters met Pijnboompitten
Knapperige twisters met groene pesto, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Perfect als borrelhapje of bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Ingredients
- 1 rol vers spelt-pizzadeeg Tante Fanny
- 4 eetlepels groene pesto Genovese
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 4 tomaten fijngehakt
- Sesamzaadjes om te bestrooien
- 1 ei geklutst
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
- Verwerk het pizzadeeg direct uit de koelkast.
- Snijd het deeg in twee gelijke stukken.
- Bestrijk één helft van het deeg met 2 eetlepels pesto.
- Doe hetzelfde met de andere helft en leg deze apart.
- Strooi de Parmezaanse kaas over één helft en verdeel de fijngehakte tomaten en geroosterde pijnboompitten erover.
- Leg de apart gehouden deeghelft met de ingesmeerde kant naar beneden op de belegde helft en druk licht aan.
- Snijd het dubbele deeg in vier banen.
- Neem de uiteinden van elke baan tussen je duim en wijsvinger en draai ze in tegenovergestelde richting om een twister te vormen.
- Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei.
- Bestrooi met sesamzaadjes en bak de twisters in de onderste helft van de oven gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te donker worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de twisters warm als borrelhapje of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, die de hartige en nootachtige smaken mooi complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 9 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g