Petissaus
saus voor vis en groentegerechten
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) petis oedang
- 1 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 1 teen knoflook gesnipperde
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepel trassi
- ½ theelepel javaanse suiker
- 1 stukje asem walnootgrootte
- ½ theelepel djahé
- ½ theelepel laos
- 1 spriet sereh
- 1 blad djeroek poeroet
- 1 blad salam
Instructies
- Wrijf ui, knoflook, sambal, trassi, suiker, djahé en laos tot een brij.
- Meng er al wrijvend de petis doorheen.
- Maak asemwater door de asem te kneden met 3 a 4 eetlepels water en zeef het.
- Kook in het asemwater de kruiden petis op met desereh, djeroek poeroet en salam.
Magnetron:
- Doe het gezeefde asemwater in een glazen litermaat, voeg de kruiden petisbrij, sereh, djeroek poeroet en salam toe en verwarm alles afgedekt 2 à 3 min. op 100%.